Rolstoelkussen Vicair Vector O2 – Machinewasbaar

Het eerste machinewasbare rolstoelkussen voor maximale hygiëne

De Vector O2 is het eerste op luchttechniek gebaseerde rolstoelkussen dat in zijn geheel en zonder waszak in de wasmachine kan. Dankzij de open structuur is het kussen 100% ademend en luchtdoorlatend. Dit zorgt voor een goede warmteregulatie en natuurlijke ventilatie van de huid voor een hoger zitcomfort.

Zie ook Vicair O2 rolstoelkussens.

Probeer dit kussen gratis


Stel uw vraag
Vraag brochure aanBEKIJK DE VIDEO

Product informatie

Vicair Vector O2Volledig machinewasbaar rolstoelkussen

Een ongelukje is vanuit hygiënisch oogpunt geen probleem meer met de Vector O2. Het is het eerste* rolstoelkussen dat in zijn geheel en zonder waszak in de wasmachine kan, inclusief de SmartCells en op 60°C. Het kussen is daardoor perfect voor gebruik in verpleeghuizen of wanneer u dat extra stukje hygiëne verwacht van uw rolstoelkussen.

* De Vector O2 is het eerste op luchttechniek gebaseerde rolstoelkussen dat machinewasbaar is.
100% ademend en luchtdoorlatendVicair Vector O2 - ademend

Dankzij de open structuur van het kussen is de Vicair Vector O2 100% ademend en luchtdoorlatend. Met als gevolg een betere temperatuur- en vochtregulatie én een groter zitcomfort. Nog een voordeel van deze open structuur is dat er minder schuif- en wrijfkrachten optreden, en dus minder weefselvervorming. Dit verkleint het risico op decubitus.


Vicair Vector O2 Boxing EffectBoxing Effect voor maximale stabiliteit en optimaal zitcomfort


Doordat de rits van dit rolstoelkussen halverwege en volledig rondom gestikt is, biedt de Vector O2 een verbeterd zitcomfort. Het hierdoor ontstane Boxing Effect zorgt voor nog meer ondersteuning, omdat het kussen zijn volume beter behoudt. Voor therapeuten is het tevens gemakkelijker om de hoeveelheid SmartCells (indien noodzakelijk) aan te passen terwijl de gebruiker op het kussen zit.


Unieke compartiment indeling voor optimale stabiliteitVicair Vector O2 - Compartiment Indeling

De Vector O2 heeft maar liefst acht compartimenten met elk hun eigen functie. Deze indeling is gelijk aan die van de Vicair Vector. Het kussen is een uitstekend anti-decubitus kussen en dankzij het unieke ontwerp ontstaat een effectieve drukverdeling onder het bekken en de bovenbenen. De anatomische vorm van het zitoppervlak ondersteunt de optimale zithouding en biedt zeer veel stabiliteit.


Handige lus om het kussen te drogenVicair Vector O2 ophanglus

Aan de achterkant van het kussen zit een handige lus zodat het kussen na het wassen gemakkelijk opgehangen kan worden. Op deze manier droogt het kussen snel en gemakkelijk. Daarnaast zorgt de lus ervoor dat de O2 Top Cover altijd op de juiste wijze geplaatst wordt. De cover beschikt namelijk over een oog waar de lus doorheen kan.


Speciale O2 Top CoverVicair Vector O2 Top Cover

De Vicair Vector O2 wordt standaard geleverd met twee speciale O2 Top Covers. Deze kussenhoes is van een ademend materiaal en bedekt alleen de bovenzijde van het kussen. De onderzijde van het kussen blijft dus helemaal open, zodat het kussen continu blijft ademen. Ook betekent dit optimale ventilatie en comfort voor de gebruiker. Het gemak van twee covers is dat u altijd een schone heeft.Technische specificaties

Kussen

Breedte 35 tot 60 cm *
Diepte 35 tot 60 cm *
Hoogte 6 en 10 cm
Kussengewicht 6 cm +/- 500 gram – afhankelijk van de maat
Kussengewicht 10 cm +/- 850 gram – afhankelijk van de maat
Max. gebruikersgewicht 15 – 250 kg
Machinewasbaar Ja
Droogtijd 5 a 6 uur drogen aan de lucht
Wasvoorschriften Was het kussen tot max 60°C met een fijnwasprogramma en mild wasmiddel. Niet chemisch reinigen en voorkom het gebruik van chloor. De Vector O2 aan de lucht laten drogen en niet in de droger.
Materiaal Latex vrij
Garantie 24 maanden
  • De verkrijgbare maten vind je in het productblad op deze pagina (zie tabblad Documentatie).

Hoes

Standaard cover O2 Top Cover 2x
Machinewasbaar tot max. 60°C
Optioneel Comfair- en Incontinence Cover
Materiaal Latex vrij

Documentatie

reviews

Laat een antwoord achter

Uw email adres word niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn aangegeven *