Vicair O2 Rolstoelkussens – 100% ademend & machinewasbaar

De eerste machinewasbare rolstoelkussens voor maximale hygiëne

De Vicair O2 rolstoelkussens zijn de eerste op luchttechniek gebaseerde rolstoelkussens die in hun geheel en zonder waszak in de wasmachine kunnen. Dankzij de open structuur zijn deze kussens 100% ademend en luchtdoorlatend. Dit zorgt voor een goede warmteregulatie en natuurlijke ventilatie van de huid voor een hoger zitcomfort.

NIEUW Vicair Adjuster O2 (meer info volgt)

VERNIEUWD Vicair Vector O2

NIEUW Vicair Active O2 (meer info volgt)

Daarnaast is er de Vicair AllRounder O2, voor gebruik bij activiteiten buiten de rolstoel. (Online verkrijgbaar)Stel uw vraag
Vraag brochure aanBEKIJK DE VIDEO


Volledig machinewasbaar rolstoelkussen

Een ongelukje is vanuit hygiënisch oogpunt geen probleem meer met de Vicair O2 kussens. Het zijn de eerste* rolstoelkussens die in het geheel en zonder waszak in de wasmachine kunnen, inclusief de SmartCells en op 60°C. Een Vicair O2 kussen is daardoor perfect voor gebruik in verpleeghuizen of wanneer u dat extra stukje hygiëne verwacht van uw rolstoelkussen. Een Vicair O2 kussen laat je na het wassen aan de lucht drogen.

* De Vicair O2 kussens zijn de eerste op luchttechniek gebaseerde rolstoelkussens die machinewasbaar zijn.
100% ademend en luchtdoorlatend

Dankzij de open structuur zijn de Vicair O2  kussens 100% ademend en luchtdoorlatend. Met als gevolg een betere temperatuur- en vochtregulatie én een groter zitcomfort. Nog een voordeel van deze open structuur is dat er minder schuif- en wrijfkrachten optreden, en dus minder weefselvervorming. Dit verkleint het risico op decubitus.


Boxing Effect voor maximale stabiliteit en optimaal zitcomfort


Doordat de rits van een Vicair O2 rolstoelkussen halverwege en volledig rondom gestikt is, biedt deze een verbetert zitcomfort. Het hierdoor ontstane Boxing Effect zorgt voor nog meer ondersteuning, omdat het kussen zijn volume beter behoudt. Voor therapeuten is het tevens gemakkelijker om de hoeveelheid SmartCells (indien noodzakelijk) aan te passen terwijl de gebruiker op het kussen zit.


Speciale O2 Top CoverVicair Vector O2 Top Cover

De Vicair Adjuster O2 en Vector O2 worden standaard geleverd met twee speciale O2 Top Covers. Deze kussenhoes is van een ademend materiaal en bedekt alleen de bovenzijde van het kussen. De onderzijde van het kussen blijft dus helemaal open, zodat het kussen continu blijft ademen. Ook betekent dit optimale ventilatie en comfort voor de gebruiker. Het gemak van twee covers is dat u altijd een schone heeft.

De Vicair Active O2 heeft geen aparte kussenhoes, zonder hierdoor in te leveren op zitcomfort.
Wheelchair_Cushion_Machine_Washable_Vicair_Adjuster_O2_without_cover_web

Vicair Adjuster O2

Wheelchair_Cushion_Machine_Washable_Vicair_Vector_O2_without_cover_web

Vicair Vector O2

Wheelchair_Cushion_Machine_Washable_Vicair_Active_O2_without_cover_web

Vicair Active O2

Comfort buiten de rolstoel - Vicair AllRounder O2 - bescherming tegen doorzitten en comfort

Vicair AllRounder O2